Inspiracje
Leave a comment

4 wytrawne trendy w przekąskach

Od koktajli kwiatowych do miniaturowych fast-foodów. Bo przecież nie musi być na słodko. Przedstawiamy cztery trendy w smacznych przekąskach, które zachwycają gości weselnych.

Vegetable cocktails Podawane na bazie esencji z lawendy, tymianku lub rumianku są świetnym urozmaiceniem do karty drinków. Jadalne kwiaty na ich wierzchu wpisują się w klimat ekologicznych przyjęć.

 

Savory lollipop Tym razem lizak, który ze słodyczą nie ma wiele wspólnego. Warto pójść inną drogą i sięgnąć po nowe połączenia smakowe: od kałamarniczek do parmezanu i sezamu.

 

Junk finger food Mini hamburgery, minaturowe bułeczki, mini tacos lub amuse-bouche. Czy junk food może wyglądać wykwintnie i apetycznie? Patrząc na przykład poniżej nie mamy wątpliwości.

 

Microsalads Wiele mikroowoców umieszczonych w minimiseczkach ze skórki to najbardziej trendy deser na lato 2017. Podane w estetyczny sposób, zachwycą nawet fanów czekolady.

All images courtesy of pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *